25 July 2012

Kiruna Wagon rekryterar

This job advertisment is only available in swedish. For more info in english contact Robert Stålnacke, robert.stalnacke@kirunawagon.com.

 

Tjänster: svetsare, montörer, kvalitetsansvarig och administratör.

Det råder högkonjunktur i Kiruna och de Nya Malmfälten och framtiden för gruvnäringen ser ljus ut. Som leverantör av vagnar till LKAB, Boliden och Northland har Kiruna Wagon en stark position på den svenska marknaden och vi siktar nu på att sälja våra vagnar internationellt. Vi har full beläggning till 2015 och bra beläggning till 2017 och utökar därför vår verksamhet med ett antal tjänster. För dig som söker anställning hos oss är det viktigt att vara medveten om den rådande bostadssituationen i Kiruna. Det är en stor fördel om du som söker har särskilda möjligheter att finna bostad. För vår tillverkning söker vi svetsare och montörer. Vi arbetar företrädesvis dagtid. Skiftgång kan förekomma i begränsade perioder.

Svetsare

Vi söker dig som är utbildad svetsare med giltiga licenser och goda kunskaper i ritningsläsning. Du har vana av att hantera MIG, MAG, TIG samt robotsvetsning. Det är viktigt att du är noggrann och trivs i en miljö där du arbetar med tydligt uppsatta mål. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på en arbetsplats med bra arbetsledning och erfarna kollegor.

Montörer

Vi söker dig som har arbetat som montör inom verkstadsindustrin och har gedigen kunskap inom mekanik, montering och ritningsläsning. Meriterande är om du även har industriteknisk utbildning eller motsvarande. Det är viktigt att du är självgående, noggrann och lösningsorienterad samt trivs i en miljö där du arbetar med tydligt uppsatta mål. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på en arbetsplats med bra arbetsledning och erfarna kollegor.

Kvalitetsansvarig

Vi söker en kunnig och flexibel person som ska jobba med företagets kvalitetsfrågor. Som kvalitetsansvarig är ditt ansvarsområde att säkerställa att företagets kvalitetssystem följs samt att utforma rutiner och metoder för att minska kvalitetsproblem. Du bidrar också aktivt till att verksamhetens mål uppnås genom ett systematiskt förbättringsarbete som tillvaratar samtliga medarbetares engagemang. I tjänsten ingår även ansvar för inköps- och logistikprocesserna samt att övervaka inleveranser, följa upp leveransbesked och leverantörernas leveransprecision.

För tjänsten som kvalitetsansvarig söker vi dig som har en högskoleexamen som ingenjör inom kvalitet och logistik, alternativt industriell ekonomi eller mekanik, samt erfarenhet av att arbeta med kvalitet, uppföljning och förbättringar inom industri/verkstad. Personliga egenskaper som värderas är noggrannhet, flexibilitet och ett stort tekniskt intresse.

Administratör med teknisk inriktning

Vi söker en person som kan vara en brygga mellan teknik och administration. Med ansvar och befogenheter som möjliggör ett självständigt arbete. Du har utbildning för eller erfarenhet av ekonomisk administration i moderna digitala system, men också teknisk kunskap om tillverkande industrier så som vår. Det handlar om arbetsuppgifter som till exempel: Fakturakontering. Ekonomisk projektredovisning. Planera och följa upp kvartalsbokslutsaktiviteter. Administrera ritningar och ritningsutskick. Skapa och förvalta artikellistor för inköp och inventeringar. Samla in, granska och arkivera ifyllda checklistor och arbetsinstruktioner. Mötesförberedelser. Skriva protokoll.
Vi söker en person med övergripande kunskap om processerna i ett tillverkande företag. Stöd och expertis för specifika uppgifter finns såväl internt som externt. Du bidrar också aktivt till att verksamhetens mål uppnås genom ett systematiskt förbättringsarbete.

Sista ansökningsdag: 31 aug.

Kontaktpersoner:

För Svetsare och montör:
Robert Stålnacke robert.stalnacke@kirunawagon.com

För kvalitetsansvarig och administratör:
Fredrik Kangas fredrik.kangas@kirunawagon.com

Om Kiruna Wagon

Kiruna Wagon utvecklar sedan 2004 tågburna logistiklösningar för malmtransporter för den globala marknaden. Genom Sveriges största vagnsprojekt, tillverkningen av LKAB:s Malmvagn FAMMOOR 050, har Kiruna Wagon gjort sig känd som en innovativ leverantör av kostnadseffektiva logistiklösningar till den moderna gruvindustrin. Sligvagn TAIMN 091, som tillverkas av Kiruna Wagon för Boliden, transporterar på ett skyddat och miljösäkert sätt kopparslig från gruvan Aitik i Gällivare till smältverket Rönnskär utanför Skellefteå. Kiruna Wagon erbjuder även tjänster inom mekanisk konstruktion samt underhåller och reparerar vagnar ovan och under jord. Bolaget ägs av Nybergs Mekaniska Verkstad samt Rönnquist & Wettainen AB som är en del av GMKAB-koncernen.