Om oss
Kiruna Wagon är specialiserade inom konstruktion och tillverkning av system för järnvägsfrakt. Vi utformar kundanpassade vagnar samt lastnings- och lossningssystem för malm, tung bulk och råvaror. Kiruna Wagon är en pålitlig och efterfrågad partner till den moderna gruv- och processindustrin, i alla led från utveckling av nya produkter till godkännande, underhåll och eftermarknad.

Arbetsuppgifter

I rollen som servicetekniker kommer du att arbeta från vår stationeringsort Kiruna. Här kommer du att utföra olika typer av montage och svetsmontage i vår nytillverkning, samt i underhållet av våra kunders vagnar och komponenter. Utöver detta så finns du till hands vid behov för att stötta upp på våra vagnunderhållsorter Svappavaara och Aitik, samt på vårt lokunderhåll i Abisko och Kiruna. I början av din anställning kommer du att få en introduktion till våra arbetsorter och underhållsområden.

I det förebyggande underhållet kommer du att ha tydliga arbetsinstruktioner och våra kunders underhållsplaner som utgångspunkt. Du blir en del av Kiruna Wagons fältunderhållsteam som åtgärdar avvikelser och utför felavhjälpande underhåll på våra kunders lok i Kiruna och Abisko. Du kommer att ha en viktig roll i Kiruna Wagons fortsatta utveckling av fältunderhållsteamet.

 Kvalifikationer

Vi tror att du kommer till oss med samtliga eller några av kvalifikationerna nedan:

  • Relevant utbildning inom svetsning, mekanik, hydraulik eller elektronik
  • Svetskompetens: erfarenhet av svetsning i verkstads- eller industriverksamhet
  • Verkstadskompetens: minst två års erfarenhet av arbete inom reparation eller underhåll

B-körkort är ett krav i den här rollen. Du behöver också ha erfarenhet av att läsa och tolka ritningar och tekniska beskrivningar.

Meriterande:

  • Yrkesexamen eller certifikat inom svetsning
  • Travers/truck/hjullastarkort

Personliga egenskaper

Du är en självgående person som trivs med att kombinera arbetet i en modern verkstadsmiljö med fältuppdrag för underhåll. Du vill gärna utvecklas i din yrkeskompetens inom järnvägslogistik.

Ansökan

Intervjuer och urval görs löpande. Skicka därför din ansökan till johnny.lehto@kirunawagon.com eller ring +46 72 214 87 62.

Sista ansökningsdag: 2024-01-31

Kontakt: För mer information, kontakta oss på Facebook eller ring Johnny Lehto  på +46 72 214 87 62